Calculatorul functioneaza incet? Incearca aceste 3 remedii

Spread the love

Cunosc sentimentul care va incearca atunci cand dureaza 5 minute sa porniti o aplicatie. Ei bine, aceasta este inca una din problemele cele mai des intalnite ale computerelor cu care oamenii se confrunta zilnic. Cauza principala este in general durata de viata a computerului. Un computer mai vechi de 2 ani va avea aceasta problema, indiferent de configuratie.

In continuare gasiti 3 posibile remedii:

1. Identificati programele consumatoare de resurse

Cu sistemul incarcat de programe, cu siguranta vor fi unul sau doua programe care folosesc multe resurse, spre exemplu, un ram. Pentru a verifica, deschideti managerul de activitati. Puteti face click dreapta pe bara de activitati si alegeti optiunea Managerul de activitati, sau apasati tastele Ctrl+Shift+Escape sa il deschideti. Pentru sistemele Windows 8, 8.1, si 10, faceti click pe ”CPU”, ”Memory” si ” Disk” pentru a sorta lista aplicatiilor in functie de cele care folosesc cele mai multe resurse. Daca o aplicatie utilizeaza prea multe resurse, s-ar putea sa va doriti sa o inchideti – daca nu puteti, o selectati si apasati optiunea ”End Task” pentru a forta inchiderea.

2. Dezactivati programele care pornesc automat

Pornirea automata a programelor la pornirea sistemului poate fi motivul principal pentru care computerul dumneavoastra merge incet, ne informeaza specialistii de la portalul Reparatii-calculatoare.net. Pentru Windows 8, 8.1, si 10, exista acum un manager de pornire din Managerul de activitati, sau apasati Ctrl+Shift+Escape pentru a lansa aplicatia. Faceti click pe fila Startup si dezactivati aplicatiile care pornesc automat, de care nu aveti nevoie.  Windows va va indica care aplicatii va incetinesc procesul de pornire cel mai mult.

3. Scanati computerul pentru malware si adware

Utilizarea zilnica a computerelor poate cauza infectarea accidentala cu softuri de tip malware si adware. Acestea sunt mici programe rau intentionate, preluate de pe internet atunci cand navigam sau cand descarcam ceva. Aceste programe sunt concepute pentru a va fura informatiile si pentru a face asta, trebuie sa transfere informatiile prin internet, lucru care va incetineste sistemul. Pentru a le elimina, pur si simplu folositi programul antivirus propriu, pentru scanare si detectare. Pentru mai multe articole despre cum sa eliminati programe de tip spyware si adware, cititi articolul meu de aici.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published.