Cum procedam pentru o dantura mai alba?

A avea o dantura curata si sanatoasa este visul oricarui tratament in stomatologie. Uneori insa, pacientii sunt nemultumiti doar cu atat si apeleaza la anumite tratamente specifice cosmeticii dentare.

Un astfel de tratament, poate cel mai cautat, este cel de albire dentara. El poate fi realizat atat prin unele metode ce nu necesita vizitele la dentist, dar si prin unele proceduri mai deosebite, ce se efectueaza numai in cabinet. Ele insa necesita rezolvarea in prealabil a tuturor celelalte afectiuni dentare.

1. Perierea danturii cu diverse paste de dinti preparate special pentru a avea un efect de albire este o optiune ca sa aveti niste dinti mai albi. Ele ajuta la a avea o dantura mai alba pe toate suprafetele dintilor, creand un efect de albire tridimensional, fara insa a afecta si smaltul dentar.

Tehnicile de periaj sunt de asemenea foarte importante pentru eliminarea depozitelor de piatra de pe suprafetele dentare.

Actuamente, se gasesc o sumedenie de paste de dinti care au efecte de albire, ele avand drept substanta activa un peroxid, dispersat ca particule fine. Astfel, rezultatele periajului sunt vizibile in scurt timp si costurile acesteia sunt reduse.

2. Una dintre foarte frecventele metode intrebuintate la albirea dintilor, care este la indemana tuturor, este prin alimentatia cotidiana.

Unele alimente au proprietatea de a albi dintii intr-o masura oarecare. Alimente precum merele sau morcovii au unele proprietati de abraziune asupra dentitiei, curatand suprafata lor; citricele sunt alimentele care lustruiesc dintii; lactatele, datorita continutului de proteine si de acid lactic, ofera protectie impotriva cariilor.

Chiar si guma de mestecat, avand – prin actiunea clasic mecanica a masticatiei – poate sa aiba un efect de albire, mai ales ca, in retetele mai recente, chiar sunt introduse diverse componente cu o abrazivitate ridicata.

3. O metoda alternativa pentru a avea niste dinti mai albi, de asemenea la indemana tuturor, este evitarea oricaror alimente sau bauturi care pot colora dintii.

Spre exemplificare: cafeaua, ceaiul negru, vinul rosu sunt cateva dintre bauturile cele mai importante cu actiuni de colorare suplimentara a dentitiei.

Tot astfel, eliminarea fumatului din obiceiurile zilnice va avea ca efect pastrarea albului natural al dintilor.

4 – Pentru a realiza o albire cu adevarat semnificativa, se impune insa o vizita la un cabinet stomatologic, unde stomatologul va face analiza culorii dintilor dupa care va proceda la aplicarea de diverse tehnic de albire a acestora, in conformitate cu o cheie de culori, putand si prevedea intr-o anume masura rezultatul scontat.

Clientul poate sa aiba o imagine despre modul cum vor arata, dupa albire, dintii sai si poate sa-si manifeste dorinta sa referitoare la nivelul/gradul de albire spre care aspira sa ajunga.

Si aici substanta activa o reprezinta tot peroxidul de hidrogen ori cel de carbamida, cu concentratii diferite, ce poate fi insa aplicat in mai multe feluri. In prima situatie, pacientul poate sa-si aplice gelul acasa, de unul singur, insa cu precizarea ca necesita, totusi, o vizita la cabinetul stomatologic pentru confectionarea unei gutiere din plastic, care va sustine gelul utilizat. Ea se va aplica peste dentitie, cu gelul inspre interior, apoi se va purta toata noaptea. In aceasta situatie, se opreste procesul de inalbire atunci cand sunteti multumit de rezultatele obtinute, dupa cateva zile. Intretinerea rezultatului va necesita folosirea in continuare a pastelor de dinti specializate in efectul de albire, ne spun cei de la http://www.dentistionline.ro.

Pentru ca sensibilitatea ce apare dupa albirea dintilor este mica, iar rezultatele finale sunt foarte bune, este recomandabil sa se inceapa chiar cu acest mod de albire dentara.

5 . In caz ca rezultatul nu va multumeste, se poate folosi o metoda chiar si mai eficienta. Ea foloseste geluri cu substanta activa tot un peroxid dar cu concentratie mai mare. Acum, gelul se va aplica numai in cabinetul stomatologic si poate fi activat special, de o lampa cu lumina ultravioleta sau chiar cu laserul dentar.

Manopera aceasta este indicata mai ales atunci cand rezultatele trebuie sa fie vizibile intr-un timp foarte scurt, dar necesita sa fie facuta de catre medicul stomatolog ori de catre asistenta de profilaxie.

Poate aparea uneori o sensibilitate, dupa albirea dintilor, situatie in care se folosesc fluorizari ori paste de dinti care au un efect desensibilizant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *