De ce se schimba preturile fierului vechi?

Spread the love

Toti colectorii de fier vechi vor oferi preturi diferite pentru fierul vechi, deoarece pretul nu este batut in cuie. In unele zile s-ar putea sa va scapati de o camioneta de incarcatura cu mai multi bani in buzunar (sau pe card, deoarece nu toate centrele platesc in numerar!), dar alteori s-ar putea sa va intoarceti acasa cu mai putin – si merita sa intelegeti de ce.

La fel ca in cazul benzinei, exista o gama larga de factori care determina preturile fierului vechi si – din nou, la fel ca la benzina – se poate schimba saptamanal sau chiar zilnic. Preturile pentru tranzactionarea metalelor, inclusiv a deseurilor, sunt stabilite pe baza tendintelor mondiale – dar pot exista factori mai apropiati de casa dumneavoastra care afecteaza cat va plati santierul dumneavoastra local.

Factori care afecteaza preturile fierului vechi

In principal – cererea pietei.

Deseurile metalice sunt reciclate pentru a fi utilizate in proiecte de constructii si in fabricarea unei game largi de alte produse, motiv pentru care preturile sunt adesea determinate de materialele necesare producatorilor din intreaga lume si de ceea ce cumpara oamenii.

Aluminiul este un exemplu excelent – este un metal foarte usor, care este utilizat din ce in ce mai mult in orice, de la masini la iPhone, iar cererea crescuta inseamna automat ca preturile cresc, iar centrele de colectare fier vechi va pot plati mai mult pentru asta. Aluminiul are o cerere mult mai mare decat, sa zicem, plumbul, iar preturile reflecta acest lucru.

Cu toate acestea, preturile sunt, de asemenea, afectate de cantitatea de metal care exista deja pe piata – daca anumite tari sau unii producatori detin cantitati uriase de fier vechi, atunci nu vor plati la fel de mult pentru aceasta. Daca este rar, preturile vor creste. Deci exista un oarecare echilibru.

Mai aproape de casa

Nu doar piata globala stabileste pretul fierului vechi – fiecare colector doreste sa ofere cel mai bun pret posibil clientilor lui fideli, astfel incat preturile concurentilor lor vor fi intotdeauna luate in considerare.

Propriile cheltuieli ale unei companii au, de asemenea, un impact – daca sortarea, manipularea si transportul deseurilor pe care le cumpara sunt mai costisitoare, vor plati mai putin pentru aceastea, pentru a-si mentine profiturile intr-o stare sanatoasa, observa site-ul web www.fier-vechi.net.

Cautati ce e mai bun pentru deseurile dumneavoastra metalice

Asadar, nu toti centrele de colectare de fier vechi vor oferi aceeasi suma, costurile fiind bazate exclusiv pe pretul pietei. Pentru a obtine cele mai bune preturi pentru fier vechi, este foarte bine sa va uitati si sa gasiti centrul de colectare a fierului vechi care va va oferi in mod constant cea mai buna oferta in comparatie cu alti concurenti locali.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published.