Efectuarea unei vanzari cu noua casa de marcat

Spread the love

Introduceti un cod de securitate sau o parola pentru a utiliza casa de marcat. Multe case vor impune introducerea unui numar de angajat sau a altui cod de securitate pentru a utiliza terminalul. Numerele de identificare sunt utile, astfel incat fiecare vanzare sa fie atribuita unei anumite persoane. Acest lucru este util in urmarirea vanzarilor si erorilor de compensare.

  • Daca lucrati intr-un restaurant, este posibil sa fie nevoie sa introduceti codul angajatului impreuna cu numarul de tabel si numarul de clienti.
  • ┬áCasele de marcat moderne (cum ar fi casa de marcat digitala) pot necesita conectarea cu o adresa de e-mail si o parola.

Introduceti suma pentru primul element. Utilizati tastele numerice pentru a introduce suma exacta a elementului. De obicei, nu este nevoie sa adaugati o zecimala, deoarece casele de marcat fac asta pentru dumneavoastra.

  • Unele case vor utiliza un scaner, mai degraba decat sa va ceara sa introduceti manual preturile la articole. Scanerul va citi un cod de bare si va introduce automat informatiile despre produs. In acest caz, nu va trebui sa apasati butonul departament in pasul urmator.

Apasati butonul departamentului corespunzator. Cele mai multe registre necesita sa atingeti un buton dupa suma care aloca acel element unei categorii de vanzare (de exemplu, imbracaminte, produse alimentare etc.). Cheile departamentului pot fi programate pentru a fi impozabile sau non-taxabile. Consultati manualul aparatului pentru instructiuni privind programarea ratelor de impozitare pentru a corespunde cu tastele.

  • Privind la chitanta: apasati sageata sau tasta FEED pentru ca registrul sa alimenteze chitanta in sus, astfel incat sa puteti citi tot ce se inregistreaza pe chitanta.
  • Fiecare element pe care il adaugati va fi adaugat la un total de functionare, care este afisat de obicei pe cititorul de casete sau pe ecran.

Adaugati toate reducerile necesare la pret. Daca un element este in vanzare, poate fi necesar sa introduceti procentajul de reducere. Tastati pretul elementului, apasati butonul departament, introduceti procentajul de reducere (de exemplu, 15 pentru 15%, de exemplu), apoi apasati tasta%. Aceasta tasta este de obicei in bara de butoane din stanga campului numeric. Introduceti sume pentru elementele ramase. Utilizati tastele numerice pentru a introduce suma exacta in lei pentru fiecare element ramas. Asigurati-va ca apasati tasta corespunzatoare departamentului dupa introducerea fiecarui element.

  • Daca aveti mai multe copii ale aceluiasi element, apasati numarul de articole, apoi butonul QTY / X-TIME, apoi pretul unui singur element si apoi tasta corespunzatoare departamentului. De exemplu, daca aveti 2 carti la R6,99, apasati 2, apoi QTY / X-TIME, apoi 699, apoi cheia departamentului.

Apasati butonul Subtotal. Acest buton va da suma totala a marfurilor ridicate. Va adauga orice taxa necesara care a fost programata in prealabil in butoanele dispozitivului. Inchideti sertarul. Inchideti intotdeauna sertarul de bani imediat dupa ce il utilizati, astfel incat sa nu ramana suspendat. Acest lucru v-ar putea pune in pericol pentru furt.

  • Intotdeauna goliti sau scoateti sertarul de la sfarsitul zilei de lucru si depozitati-l intr-un loc sigur.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *