Intrebari frecvente legate de geamul termopan

Spread the love

In continuare discutam despre avantajele geamurilor termopan, cat de mult puteti economisi cu facturile de energie, si ce tipuri sunt disponibile.

Pentru multe gospodarii din Romania, instalarea acestui tip de ferestre este o modalitate esentiala de a obtine facturi mai ieftine de energie. In continuare va vom explica cum functioneaza, cat de mult ati putea economisi cu facturile, care sunt diferitele tipuri de cadre si ce inseamna evaluarile de energie.

Ce sunt si care sunt avantajele acestora fata de geamurile obisnuite?

• Mentinerea aerului cald – astfel locuinta dumneavoastra va fi mai bine izolata. Acest lucru are ca rezultat o pierdere redusa de caldura, si implicit, facturi mai scazute la incalzire.
• Reducerea zgomotului – Veti auzi un nivel de zgomot mult mai scazut din exteriorul locuintei folosind geamuri termopan.
• Imbunatatirea securitatii – ferestrele acestea sunt mai greu de fortat decat geamurile obisnuite.

Cat de mult va scadea factura mea de energie daca instalez geamuri termopane?

Daca de exemplu ati inlocui toate ferestrele dintr-o casa cu trei dormitoare, cei mai multi instalatori de geamuri cu termopan ar spune ca ati putea economisi intre 500 si 600 de lei pe an cu sticla din clasa B, si intre 600 si 750 de lei pe an cu sticla din clasa A. Deoarece acest tip de ferestre are o durata de viata de cel putin 20 de ani, suma economisita pe aceasta perioada devine destul de consistenta.

Care este sistemul de evaluare a eficientei energetice a ferestrelor ?

Sistemul de evaluare a eficientei energetice a ferestrelor urmeaza un model similar cu etichetele aparatelor electrocanice sau certificatelor energetice, ferestrele fiind evaluate intre A + (cel mai bun) si G (cel mai rau). Regulile de constructie necesita ca toate ferestrele noi sa aiba cel putin rating-ul C. Diferenta sumelor economisite cu energia intre o fereastra din clasa A, B sau C nu este una uriasa.

Ce tipuri de cadre putem alege ?

  • Cadre uPVC: acestea sunt disponibile intr-o varietate de culori si finisaje, inclusiv culoarea lemnului, insa albul ramane cea mai populara optiune. Orice companii de tamplarie PVC va vor spune ca este usor de curatat si intretinut, necesitand o simpla stergere cu o carpa moale si o solutie de curatat, pentru a arata de fiecare data ca nou.
  • Cadre din aluminiu: acestea au inregistrat progrese uriase in ultimii ani in materie de design, performanta termica, securitate si estetica.
  • Lemn: multi oameni considera ca ferestrele din lemn arata mai placut si sunt mai subtile decat uPVC-ul, in special in case traditionale sau in stil clasic. Totusi ferestrele din lemn tind sa fie o optiune ceva mai costisitoare.

Exista vreo alternativa la geamurile termopan?

Daca nu puteti instala astfel de ferestre (de exemplu, daca locuiti intr-o cladire istorica), geamurile secundare reprezinta o alternativa. Acestea implica montarea unui al doilea strat de sticla in ferestrele deja existente.

Author: Editoru'

1 thought on “Intrebari frecvente legate de geamul termopan

Leave a Reply

Your email address will not be published.