Masuri preventive pentru protectia aparatelor electrocasnice

Spread the love

Cand vremea rece bate la usa, cred ca este sigur sa spun ca majoritatea dintre noi, inclusiv eu, asteptam cu nerabdare sa ne bucuram de multe nopti calde si confortabile in casele noastre. In cel mai rau moment posibil (exista vreodata un moment bun?), unul dintre aparatele electrocasnice decide ca este timpul sa strice rutina si sa va faca sa credeti ca intreaga lume se sfarseste pentru ca nu mai funcţioneaza.

Da, uneori se simte ca si cum totul merge prost dintr-o data, iar un aparat defect doar amplifica iritarea. Si totusi, in cativa pasi usor de urmat – inainte de venirea vremii reci – puteţi preveni eventualele defecţiuni ale aparatelor electrocasnice, cel puţin deocamdata.

In continuare voi parcurge o lista de lucruri pe care le puteţi face rapid pentru a beneficia la maxim de aparatele electrocasnice scumpe, dar necesare din casa dvs. Iata lista cu primele masuri preventive (inclusiv cele de bun-simţ) oferite de site-ul www.reparatii-electrocasnice.net:

Uscatorul de rufe

Casa Dvs nu va funcţiona in cazul in care departamentul de spalat rufe esueaza. Voi incepe cu uscatorul, deoarece reprezinta cel mai mare procent de defecţiuni timpurii. De multe ori uscatorul funcţioneaza, dar este nevoie de foarte mult timp pentru uscarea hainelor. Cauza duratei mari de timp pentru uscare variaza de la componente interne defecte la flux de aer blocat sau restricţionat.
Incepand de acum, chemati un profesionist pentru curaţarea ventilaţiei uscatorului si asiguraţi-va ca orificiul de la uscator la perete este curat si nu este indoit sau zdrobit.
O aerisire curata permite uscatorului sa respire si sa isi faca treaba. La fel de important, o aerisire curata previne un incendiu al acestei masini!

Masina de spalat

Urmatoarea in linie este masina de spalat. In general, daca o masina de spalat este configurata in mod corespunzator atunci cand este noua, aceasta este relativ lipsita de probleme, cu exceptia cazului in care stresul mecanic prea mare provoaca probleme.

Cel mai simplu si mai inteligent mod de a preveni o defectiune mecanica este sa nu supraincarcati masina de spalat. Modelele mai noi simt greutatea hainelor pentru a decide daca sarcina este prea grea, precum si nivelul de apa cel mai bun pentru ciclul de spalare selectat.

Nu uitati sa folositi o cantitate mica de sapun. Masinile de astazi folosesc doar sapunuri speciale care sunt concepute sa curate hainele fara sa fie nevoie de o cantitate prea mare. Prea mult sapun va strica masina de spalat si hainele si veti fi nevoit sa apelati la o companie de reparatie electrocasnice.

Fiti atenti la instructiunile de pe eticheta flaconului de sapun. Va sugerez sa folositi aproximativ jumatate din nivelul lor recomandat. Imi puteti multumi mai tarziu cand va dati seama ca masina de spalat a trait mult mai mult decat va asteptati, iar hainele Dvs sunt curate si moi!

Frigider

Multe probleme ale frigiderelor deriva din functionarea necorespunzatoare si din lipsa de intretinere recomandata. Filtrul din interiorul frigiderului ajuta la eliminarea sau la prevenirea mirosurilor neplacute pentru a pastra alimentele proaspete.

Consultati Ghidul utilizatorului pentru locatia filtrului (daca acesta are unul) si schimbati-l periodic. Acestea nu sunt scumpe si fac o treaba buna.

O problema comuna la frigiderele cu distribuitoare de apa si gheata este schimbarea filtrului de apa la momentul recomandat. Filtrul asigura apa curata si gheata si, in cele din urma, acestea se uzeaza provocand curgerea lenta a apei si probleme de producere a ghetii, cum ar fi cuburi mici de gheata. In alte cazuri, acestea nu reusesc si blocheaza tot fluxul de apa.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *