Merita luata in calcul o cariera de electrician auto?

Spread the love

Cariera de electrician este una dintre multele optiuni care nu necesita o diploma de patru ani, ceea ce reprezinta o atractie importanta pentru multi tineri. Este, de asemenea, o cariera care ofera stabilitate si un venit bun. Totusi, exista si dezavantaje si acestea includ ani de pregatire, munca fizica solicitanta si potentiale pericole. Daca v-ati cantarit optiunile de cariera si inclinati spre o meserie calificata, cititi in continuare pentru a afla mai multe informatii despre cariera de electrician:

Pro: nu este necesar un grad

Puteti merge la un colegiu comunitar sau la un colegiu tehnic pentru a obtine o diploma sau o diploma de doi ani in tehnologie electrica pentru a va incepe cariera de electrician, dar acest lucru nu este necesar. Majoritatea persoanelor care intra in domeniu fac acest lucru inscriindu-se intr-un program de ucenicie.

Contra: ucenicia de electrician dureaza cativa ani

Desi nu este necesar un grad de patru ani pentru a deveni electrician, va trebui sa petreceti de la patru pana la cinci ani intr-un program de ucenicie. Puteti alege intre un program sindical sau un program non-sindical, dar orice ucenicie va include intre 8.000 si 10.000 ore de instruire la locul de munca si experienta de lucru, precum si de la 500 la 1.000 de ore de lucru in clasa.

Pro: lucreaza si castiga in timp ce te antrenezi

O ucenicie va dura ani de zile pana sa fie gata, dar, pe de alta parte, va va permite, de asemenea, sa castigati un salariu in timp ce invatati. Aceste programe includ instruire practica pentru care sunteti platit. Nu va fi la fel de mult pe cat veti castiga ca un electrician complet odata ce ucenicia s-a incheiat, dar va permite sa invatati si sa va castigati existenta in acelasi timp.

Pro: Lucrarile electrice sunt variate si provocatoare

Electricienii sunt muncitori cu calificare inalta. Nu practica pur si simplu o munca plictisitoare de rutina in fiecare zi la serviciu; rezolva probleme, depaneaza si se confrunta cu noi situatii si provocari la fiecare punct de lucru. Daca sunteti in cautarea unei cariere care sa fie interesanta si diferita de la o zi la alta, aceasta este o optiune excelenta. Nu este o meserie care va deveni plictisitoare.

Contra: Lucrarile electrice pot fi periculoase

Electricienii sufera mai multe rani si boli legate de munca lor decat lucratorul mediu. Lucrul cu electricitatea este rareori atat de periculos incat sa existe accidente fatale, dar exista posibilitatea. Mai frecvent, lucratorii pot suferi socuri, arsuri, caderi si leziuni minore similare cu restul accidentelor de la locul de munca.

Pro: Oportunitati de munca independenta

Daca ati crezut intotdeauna ca s-ar putea sa doriti sa lucrati pentru dumneavoastra sau sa fiti antreprenor, acesta este un domeniu excelent pentru a incepe. La fel ca in alte meserii, cum ar fi instalatorii, electricienii sunt adesea lucratori independenti, fie lucrand ca antreprenori independenti, fie ca proprietari de mici companii contractante de electricitate care angajeaza alte persoane.

De exemplu, in calitate de electrician auto care desfasoara activitati independente, veti avea libertatea de a alege lucrarile pe care doriti sa le efectuati si orele in care doriti sa le lucrati, precum si cat castigati.

A lucra ca electrician are avantajele si dezavantajele sale. Daca sunteti in cautarea unei cariere practice, care sa nu necesite o diploma de facultate si care sa ofere siguranta la locul de munca si un salariu bun, luati in considerare aplicarea ca ucenic electric.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published.