Metode de link building pentru site-ul tau

Link building
Spread the love

Inca de pe la sfarsitul anilor ’90 motoarele de cautare au folosit link-urile ca pe niste voturi reprezentand optiunea democratica a oamenilor referitor la ce pagini sunt importante si populare. Motoarele de cautare au rafinat utilizarea link-urilor in acest mod si au creat algoritmi complecsi pentru a evalua paginile in functie de acest criteriu.

Link-urile nu reprezinta totul pentru optimizarea unui website dar expertii SEO considera ca o mare parte din algoritmii motoarelor de cautare se bazeaza pe acestea. Prin link-uri, motoarele nu analizeaza doar popularitatea unui site bazand-se pe numarul si popularitatea paginilor care trimit catre acesta, ci si alte masuratori precum increderea, spaming-ul si autoritatea. Site-urile de incredere tind sa linkeze catre ale site-uri de incredere, in timp ce site-urile spam primesc foarte putine link-uri de la site-urile de incredere. Modelele bazate pe autoritate, precum cel expus in algoritmul Hilltop, sugereaza ca link-urile sunt o metoda foarte buna pentru a identifica documente relevante pentru un anumit subiect.

Conceptul de popularitatea “locala” a fost introdus prima oara de motorul de cautare Teoma, si sugera ca link-urile venite din site-uri cu acelasi specific conteaza mai mult decat link-urile provenite din site-uri generaliste. De exemplu, daca un site vinde produse pentru ingrijirea animalelor, este mult mai important daca primeste un link de la Societatea Crescatorilor de Caini decat daca primeste link-uri off-topic de la un site care vinde skateborduri.

Cand vorbim de optimizarea site-ului, unul din cele mai puternice semnale pe care motoarele de cautare le iau in calcul este textul ancora. Daca zeci de link-uri trimit catre o pagina folosind anumite cuvinte cheie, este foarte probabil ca pagina respectiva sa fie ierarhizata bine pentru acele cuvinte cheie in rezultatele motoarelor de cautare. Textul ancora trebuie sa fie un cuvant cheie important, iar pentru variatie pot fi folosite cele secundare.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *