Motive frecvente pentru care aveti o masina de spalat vase cu scurgeri

Spread the love

Sunteti stresat din cauza scurgerii masinii de spalat vase? Daca ajungeti sa curatati balti de apa de sub masina de spalat vase zi dupa zi, este timpul sa o reparati. Nu presupuneti automat ca va trebui sa cumparati una noua – avem cateva solutii pentru problemele comune ale masinii de spalat vase.

Scurgerea apei poae fi pe cat de dezordonat, pe atat de periculos. Ar trebui mai intai sa verificati manualul proprietarului sau sa faceti cateva cercetari asupra numarului de model pentru mai multe sfaturi si resurse. Majoritatea producatorilor importanti de masini de spalat vase, cum ar fi Samsung, LG, Whirlpool sau Bosch, au site-uri web grozave incarcate cu informatii utile.

Consultati lista pentru a clarifica ce cauzeaza scurgerile unei masini de spalat vase si ce puteti sa faceti daca vi se intampla inainte sa apelati la o firma de reparatii masini de spalat Slobozia.

1. Scurgeri pe la usa masinii de spalat vase

Daca observati ca apa se acumuleaza chiar sub usa, probabil ca va intrebati: β€žDe ce curge masina mea de spalat vase? Este complet stricata?” Nu neaparat – este posibil sa aveti un zavor al usii indoit sau slabit, ceea ce face ca usa sa nu se inchida corect.

O solutie simpla la aceasta este strangerea zavorului cu o surubelnita care fixeaza inchiderea. De asemenea, puteti instala sisteme noi de inchidere; totusi, daca observati ca inca curge apa din usa, atunci este posibil sa trebuiasca sa inlocuiti garnitura. Garnitura este etansarea care se intinde de-a lungul usii, si impiedica iesirea apei.

In cazul in care garnitura dvs. este deteriorata, este o remediere destul de simpla. Incercati sa va inmuiati noua garnitura in apa calda si sapun pentru a o face flexibila si mai putin complicat de instalat. In timp ce lucrati la usa masinii de spalat vase, puteti strange balamalele daca se simt slabite.

2. Scurgeri pe la cuva de spalat

Daca aveti masina de spalat vase de mai mult timp sau o folositi frecvent, e posibil sa se fi format un orificiu in cada. Detergentii si mineralele au capacitatea de a coroda fundul cuvei, provocand scurgeri de apa si formarea de balti sub masina, informeaza www.reparatii-masinidespalat.net. Puteti repara unele cazi, dar in functie de vechimea aparatului si de gravitatea problemei, este posibil sa fie necesar sa inlocuiti intreaga masina de spalat vase.

3. Supape care se slabesc sau se deterioreaza

Cu cat aveti mai mult timp masina de spalat vase, cu atat este mai probabil ca conexiunile si furtunurile din interior sa se slabeasca. Verificati-va furtunurile de scurgere periodic pentru a vedea daca totul este bine conectat – de exemplu clemele care mentin furtunul pe ambele parti. De asemenea, ar trebui sa verificati daca supapa de admisie a apei poate functiona fara probleme si nu este blocata, deoarece acest lucru poate provoca si inundatii.

In cazul in care furtunele sunt crapate, le puteti inlocui cu usurinta dupa o calatorie rapida la magazinul de piese. Asigurati-va ca verificati tipul de model de masina de spalat vase inainte de a cumpara orice piese, astfel incat sa va puteti asigura ca il aveti pe cel potrivit. Notati-va undeva sau faceti poze ale pieselor si discutati cu un expert din magazinul de piese daca aveti intrebari specifice cu privire la robinetele care functioneaza cel mai bine pentru masina dvs. de spalat vase.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *