Te-ai decis sa iti cumperi o casa?

Spread the love

Te-ai hotarat sa iti cumperi o casa? Felicitari, urmeaza o perioada foarte placuta, insa trebuie sa ai in vedere ca vei cheltui o suma considerabila, asa ca e bine sa nu te grabesti si sa iti calculezi bine toti pasii. In continuare iti prezentam etapele prin care trebui sa treci atunci cand cauti case de vanzare:

  1. Gaseste o casa.

Asigura-te ca profiti de toate optiunile disponibile atunci cand cauti case de vanzare, inclusiv apelarea la serviciile unui agent imobiliar, cercetarea listarilor on-line si plimbarea prin cartierele care te intereseaza in cautare de anunturi de vazare. De asemenea, intreaba-ti prietenii, familia si contacte de afaceri daca au vreun pont. Nu stii niciodata de unde poti obtine o referinta buna.

  1. Depunerea unei oferte

Agentul imobiliar te va ajuta sa decizi ce suma de bani poti oferi pentru o casa de vanzare, dar si ce conditii poti pune, de exemplu ca vanzatorul sa plateasca comisioanele sau notarul. Agentul va prezenta apoi oferta agentului vanzatorului; acesta fie va accepta oferta sau fie va emite o contra-oferta. Poti accepta sau poti sa continui negocierile pana ajungeti la un acord.

  1. Cere o inspectie a casei

Chiar daca casa pe care ai de gand sa o cumperi pare sa fie fara cusur, www.evaluatori-imobiliari.net iti  recomanda sa apelezi la un inspector profesionist care poate verifica proprietatea pentru calitate, siguranta si starea generala a potentialei tale case. Daca inspectia scoate la iveala defecte grave pe care vanzatorul nu le-a dezvaluit, vei putea sa anulezi oferta si sa iti recuperezi depozitul. Poti, de asemenea, negocia cu vanzatorul ca el sa suporte cheltuielile pentru reparatiile necesare sau sa iti ofere o reducere a pretului de vanzare pentru o casa.

  1. Semneaza un contract sau cauta o alta casa

Daca ai ajuns la un acord cu vanzatorul, sau mai bine, inspectia nu a evidentiat probleme semnificative, ar trebui sa fii pregatit sa semnezi un contract. Acesta presupune semnarea de foarte multe acte intr-o perioada de timp foarte scurta, in timp ce te rogi ca nimic sa nu intervina in ultimul moment.

Felicitari! Esti noul proprietar … acum ce?

Ai semnat actele, te-ai mutat si noul loc incepe sa se simta ca acasa. Totul s-a terminat, nu? Nu chiar. Sa examinam acum cateva sfaturi finale pentru a face viata de nou proprietar al unei case sa fie distractiva si sigura.

  1. Continua sa economisesti

Achizitionarea unei case vine cu cheltuieli neprevazute majore, cum ar fi repararea acoperisului sau inlocuirea centralei termice. Incepe un fond de urgenta pentru casa ta, astfel incat sa nu vei fi prins cu garda jos atunci cand, inevitabil, aceste costuri vor aparea.

  1. Intretinerea periodica

Cu investitia mare pe care ai facut-o in casa ta, vei dori sa te asiguri ca ai grija de ea. Intretinerea periodica poate reduce costurile pentru reparatii, permitandu-ti sa rezolvi eventualele probleme atunci cand sunt mici si usor de gestionat.

  1. Ignora piata imobiliara

Nu conteaza care este valoarea casei tale, cu exceptia momentul in care te decizi sa vinzi. Posibilitatea de a alege cand iti vei vinde casa, mai degrabă decat sa fii fortat sa vinzi din cauza relocarii muncii sau problemelor financiare, este cel mai mare determinant in a-ti da seama daca ai facut o investitie buna sau nu.

Concluzie

Aceasta scurta trecere in revista ar trebui sa acopere orice lacune pe care le-ai putea avea in legatura cu achizitia une case. Aminte-ti: cu cat te educi mai mult cu privire la procesul de achizitie in prealabil, cu atat mai putin stresant va fi, si cu atat mai probabil vei obtine casa pe care o doresti la un pret accesibil – si cu un zambet pe fata.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published.