Tehnici de relaxare profunda pentru bunastarea corpului

Relaxare profunda
Spread the love

Odihna este o preconditie pentru starea de bine si vindecare. Stresul se acumuleaza in corpul nostru si modul nostru de viata ne scade continuu stare de bine. Practica relaxarii profunde creeaza posibilitatea organismului nostru sa se odihneasca, sa se vindece si sa se refaca. Ne relaxam corpul, focalizandu-ne atentia pe fiecare parte a sa gandindu-ne cu dragoste la fiecare celula.

Daca aveti probleme cu somnul, atunci practica relaxarii profunde va poate ajuta. Veti recupera deficitul de energie pierduta din organism si veti reincepe sa dormiti bine din nou. Unele dureri pot fi diminuate prin tehnica relaxarii profunde. De asemenea tensiunea arteriala si nivelele de cortizol din organism scad. Pentru a avea rezultate bune se recomanda practica sa timp de 15 minute pe zi, timp de minim 5 zile pe saptamana. Practica intr-un grup organizat, cu un instructor competent, da rezultate mult mai bune datorita motivarii reciproce si expertizei instructorului.

Iata un exemplu de un asemenea exercitiu: se alege o incapere bine aerisita, linistita, unde nu veti fi deranjati timp de 15 minute. Imbracati haine comfortabile sau largiti siretele de la pantofi, cureaua de la brau…etc. Asezati-va pe un scaun comfortabil.

Incepeti prin a va concentra atentia pe piciorul drept. Constientizati senzatiile care apar in mod natural in fiecare zona a piciorului. Apoi deveniti constienti de greutatea sa, incercand sa amplificati cu ajutorul mintii senzatia de greutate pe fiecare portiune a piciorului. Repetati acest algoritm pentru celalalt picior, apoi pentru centura abdominala, zona toracia, bratul drept, cel stang, gat si zona capului. La sfarsit va reveniti lent intinzand usurel fiecare parte a corpului, apoi va ridicati de pe scaun. Va constientizati starea pe care ati capatat-o si apoi va bucurati de ea.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *