Uite ce pasi trebuie sa urmezi pentru a deschide un magazin de mobila second-hand

Spread the love

Faci parte din categoria persoanelor pasionate de targuri si obisnuiesti sa cauti obiecte valoroase la preturi reduse? Ai capacitatea de a imbunatati un obiect care nu este in stare foarte buna pentru a il pune in valoare? In cazul in care te incadrezi in aceste categorii, ar trebui sa iei in calcul deschiderea unui magazin de mobila second-hand. Vei putea imbina utilul cu placutul si sa castigi sume considerabile de bani.

Acest tip de magazin este foarte asemanator cu unul in care se vand haine second-hand. Practic, intr-un magazin de mobila second-hand Baia Mare se comercializeaza obiecte de mobilier folosite, dar care sunt in stare buna sau foarte buna. Exista multe persoane care renunta la acestea pentru un pret foarte mic, doar pentru a scapa de ele. Este mai convenabil decat sa incerce sa le vanda.

Ce vei avea nevoie pentru a deschide un magazin de mobila second-hand?

In primul rand, pentru a putea sa pornesti o astfel de afacere trebuie sa ai un spirit antreprenorial bine dezvoltat. Astfel, daca ai atributii precum chibzuinta si eficienta si iti place sa plateti intotdauna pretul corect si sa negociezi, aceasta afacere ti se potriveste foarte bine. Atunci cand vei conduce un astfel de business vei fi mereu pe drumuri, pentru a descoperi adevarate opere de arta la pretul unui chilipir. Astfel, trebuie sa iti placa sa calatoresti si sa ai multa rabdare.

Trebuie sa incepi prin a cumpara sau inchiria un spatiu in care iti vei depozita obiectele de mobilier. Asigura-te ca il amenajezi corespunzator, asa incat mobila sa poata fi pastrata in conditii optime. In plus, ia in considerare ca ai nevoie de un autovehicul incapator, cu care sa transporti mobileirul si de sume relativ importante de bani cu care sa achizitionezi primele piese si alte cheltuieli pe care le aduce afacerea.

Pe de alta parte, o capacitate de negociere bine dezvoltata te va ajuta foarte mult si iti va aduce profituri insemnate. In unele cazuri ai putea chiar sa obtii mobilierul gratuit, oferindu-te sa il transporti si sa scapi proprietarul de el. In acest fel, ar trebui sa te concentrezi in special pe oamenii care vor sa scape de mobilier si tu sa le acorzi acest serviciu gratuit. Atunci cand platesti mobila insa, nu trebuie ca costul acesteia sa depaseasca 10-20% din valoarea totala.

Cat de importanta este locatia?

Locatia este poate cel mai important aspect intr-o astfel de afacere, sunt de opinie cei de la platforma www.mobila-second-hand.ro. Daca locatia este una slaba, va trebui sa investesti foarte mult in publicitate si un numar mult mai mic de clienti va ajunge la tine. Pe langa faptul ca iti acorda vizibilitatea, locatia iti da si o directie clara in care sa dezvolti afacerea. In cazul in care deschizi magazinul intr-un cartier marginas, nu vei vinde mobilier de lux si viceversa.

Este important sa gasesti o nisa de piata?

Este vital sa gasesti o nisa de piata pe care sa iti dezvolti afacerea. Concurenta este destul de mare astfel incat trebuie sa gaseti o cale de a iesi in evidenta. Poti sa te concentrezi pe o nisa pe care o cunosti foarte bine sau care iti place. Daca nu ai experienta in domeniu, ar trebui sa studiezi putin piata inainte de a incepe. De asemnea, nu uita ca trebuie sa faci si promovare, la fel ca si in orice alta afacere.

De ce sa stabilesti un plan de dezvoltare a afacerii?

Planul de dezvoltare al afacerii este ultimul aspect pe care il amintim, dar primul pe care trebuie sa il ai in calcul. Nici o afacere nu se poate dezvolta daca nu are la baza un plan bine pus la punct. Cel mai bine ar fi sa incepi cu 2-3 magazine, pentru a te putea adresa diferitelor clase sociale. In acest fel vei putea vinde o gama mai larga de produse.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *