5 pasi pentru pentru actele necesare în Programul Prima Casa

Spread the love

Majoritatea tinerilor nu isi permit sa cumpere o locuinta cu banii jos, motiv pentru care apeleaza la creditele prin Programul Prima Casa. In timp ce multe persoane considera ca totul se rezolva printr-o simpla cerere, lucrurile nu stau chiar asa. Va fi necesar sa faci o multime de drumuri, sa pregatesti zeci de hartii si sa stai pe la ghisee pentru a obtine diverse acte. Pentru ca intregul proces sa se desfasoare mai usor si sa nu existe greseli din punct de vedere legal, este esential sa alegi un birou notarial bun.

Pe durata obtinerii creditului cu ajutor de la stat, va trebui sa faci foarte multe drumuri la un notar Ramnicu Valcea, uneori pentru a primi consultanta, iar alte ori pentru a semna contracte sau pentru a da declaratii. La notar se va finaliza si obtinerea creditului, atunci cand semnezi contractul de creditare cu banca si cel de vanzare-cumparare cu proprietarul locuintei pe care o cumperi. Acestea fiind spuse, care sunt criteriile pe baza carora alegi un birou notarial bun?

Zona in care se afla birou

O greseala pe care o face foarte multa lume este sa aleaga un birou notarial fara sa tina cont de zona in care se afla. Avand in vedere ca va trebui sa faci multe drumuri la notar, ar trebui ca acesta sa se afle in zona in care locuiesti sau langa locul de munca. In cazul in care stai in centrul Bucurestiului, nu ar trebui sa alegi un birou dintr-un cartier marginas si nici invers. In mod ideal, ar fi bine ca acesta sa fie situat cat mai aproape de locul in care lucrezi sau pe traseul tau catre casa. Astfel, nu va trebui sa lipsesti prea mult de la serviciu sau sa alergi la orele de varf prin oras pentru a ajunge la ora programata a intalnirii.

Programul de lucru

Avand in vedere ca cei mai multi oameni au un job stabil, de la 9 la 17, iti va fi greu sa ajungi pe la notar daca te incadrezi in aceasta categoria. Nu vrei sa pierzi cate o zi libera doar pentru a merge la o intalnire de o ora cu notarul public. Majoritatea birourilor notariale au programul pana la orele 16:00 sau cel mult 17:00. Astfel, ar trebui sa alegi un notariat prelungit, cu program pana la 18:00 sau unul dispus sa te astepte peste program cand este cazul.

Profesionalismul personalului

Daca ai ales deja un notariat cu un renume bun si care se afla intr-o zona convenabila pentru tine, mai exista si alte aspecte de luat in considerare. Ar trebui sa incepi cu o intalnire initiala, de cunoastere, in care sa vezi cum se comporta personalul. In cadrul unei sedinte de consultanta, acestia trebuie sa fie amabili, prietenosi, dar intotdeauna profesionisti, sunt de opinie cei de la website-ul www.notar-romania.net. Urmareste sa alegi un notar calm, care iti explica cu rabdare toate aspectele, si iti raspunde la intrebari.

Tipul de servicii oferit

Un biroul notarial bun iti va oferi toate serviciile de care ai nevoie in cazul unui contract de vanzare-cumparare prin Programul Prima Casa. Cu siguranta nu vrei ca o parte din servicii sa le obtii de la alt notar. Vei primi ajutor pentru autentificarea contractelor, notarea in cartea funciara, consultanta si altele. Poti sa dai click aici pentru a vedea care sunt indatoririle unui birou notarial pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare prin acest Program de creditare. Tine-ti minte ca toate actiunile sau platile trebuie facute in fata unui notar si nicidecum la libera intelegere cu celelalte parti implicate. Chiar si avansul ar trebui platit in fata notarului, pentru a nu va asuma riscul de a pierde banii.

Tarifele practicate de catre biroul notarial

Cu toate ca majoritatea persoanelor incearca sa caute un notariat cat mai ieftin, aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face. Cand vine vorba de alegerea unui birou notarial, tarifele practicate sunt ultimul aspect de avut in vedere. In primul rand, notarul iti poate face o estimare de pret, dar niciodata nu va sti de la inceput cat va costa serviciul. Taxele sunt standard, fiind calculate la fel, pe baza legilor in vigoare, reprezentand un procent din valoarea finala a imobilului. Pe de alta parte, onorariile percepute de notar nu sunt fixe, deci fiecare notar stabileste un tarif diferit, dar cu o limita maxima, pe baza unor legi care reglementeaza acest aspect.

Avand in vedere toate aceste aspecte, procesul de obtinere a creditului creditului pentru locuinta prin programul Prima Casa nu este deloc usor. In acest sens, este esential sa lucrezi cu un notar cat mai experimentat. Rolul notarului este de a va usura viata in cadrul acestui proces birocratic complicat.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *