Concediu cu masina personala sau una inchiriata?

Spread the love

Sezonul vacantelor, anotimpul in care tarmul marii ne face permanent cu ochiul, seducatoare, romantica, vara este cel mai probabil anotimpul cand suntem mereu in miscare. Cum, ca intotdeauna cand e nevoie de el, autoturismul este iarasi in service, am decis ca dorim sa mergem pe la mare ca sa facem un mini concediu dar ca unica solutie a ramas trenul.

Ne-am entuziasmat, la inceput, deoarece nu ne-am mai plimbat cu trenul pana la mare de pe vremea studentiei, iar asta avea sa fie totodata ceva romantic, sa fie ceva deosebit  asa ne-am gandit noi. Miniconcediul acesta ne luase absolut pe nepregatite intrucat partenerii nostri principali de afaceri, pentru o mica perioada isi incetau activitatea, obligate de catre un contract in derulare incheiat cu un furnizor de masini-unelte ce avea o marunta problema cu o linie de credit. Asa stand lucrurile, cine stie cand ne mai apare o oportunitate ca aceasta, ne-am zis noi, sa fim liberi circa o saptamana si am mai apreciat ca orice excursie neprevazuta are un anumit farmec, cu mult mai aparte decat cele prestabilite, cu saptamani ori chiar cu luni de zile in avans.

Am purces din prima seara inca sa ne impachetam bagajele, acelea obisnuite pentru mare. Nefiind niste persoane pretentioase si garderoba specifica pentru mare este una destul de sumara. Au iesit, cu toate astea, vreo cinci bagaje mari umplute cu tot soiul de lucruri, genti care in mod normal incapeau cu usurinta in portbagajul autoturismului nostru…

Am reinceput aranjarea tuturor chestiilor alea, ba mai renuntam la papuci de plaja, ba la cateva tricouri, ba la doua sau trei dintre costumele de baie… Eforturile noastre au redus numarul gentilor la patru. Cu toate astea, nu ne vedeam tragandu-le dupa noi prin tren. Asa ca ne gandeam cum se facea de, pe vremea studentiei, ne ajungea cate un amarat de rucsac, si acela gol, si stateam uneori  chiar si cate doua sau trei saptamani pe plaja.

Sotia imi zice sa cautam pe la prieteni, ca poate ne imprumuta ei vreo masina ori sa mai stam inca trei zile in asteptare, pana ce va fi si masina noastra gata. Bine-nteles ca niciunul dintre prieteni nu a fost amabil ca sa ne imprumute o masina si, ca sa asteptam cele trei zile se dovedea a fi, totusi, mult prea mult.

Dezamagiti, pierduti, ne-am deschis laptopurile incepand ca strabatem internetul in cautarea ideii salvatoare. Asa am nimerit peste un website cu firme de inchirieri auto. Noi nu ne gandisem vreodata ca o masina inchiriata ar putea fi o varianta pentru vreunul dintre concediile noastre. Am inceput sa cautam frenetic autoturisme de inchiriat si dupa ce am analizat ofertele mai multor firme de rent a car, ne-am decis asupra uneia, am sunat si, iata, in doua ore deja eram pe drum catre mare intr-un autoturism elegant, aproape nou! O masina inchiriata, adevarat, in ultimul moment, insa si cu o reducere de pret chiar, pentru ca am avut parte si de o oferta speciala a firmei de inchiriere auto.

Nu cred ca mai este nevoie sa va spun ca si de data asta distractia a fost la maximum!

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *