Cum sa castigati un profit serios din afacerea de rent a car

Spread the love

Cat timp a trecut de cand ati aruncat o privire mai atenta asupra afacerii dumneavoastra de inchirieri de masini? Este totul cum v-ati dori sa fie? Aveti scopuri bine definite? Lucrati spre a va indeplini aceste scopuri, sau v-ati pierdut focusul in activitatile de zi cu zi?

Puneti-va astfel de intrebari si ramaneti implicat in toate aspectele afacerii dumneavoastra. Fiti obsedat de numere. Ramaneti focusat pe ceea ce va doriti ca afacerea dumneavoastra sa fie, dar fiti si flexibil. Informati-va cum se descurca angajatii dumneavoastra. Cat de bine faceti aceste lucruri este direct proportional cu profitul pe care il veti obtine.

Puneti sub semnul intrebarii modelul dumneavoastra de afacere.

Pastrati timp pentru a arunca o privire la masinile de inchiriat din parc, la piata, rate, tehnologii, clienti, la oamenii care lucreaza in afacerea dumneavoastra, si ganditi-va la toate posibilitatile. Trebuie sa evoluati odata cu cerintele pietei.

Conform firmei Maya Rent a car, e bine sa va puneti cateva intrebari:

  • Modelul meu de afaceri mai functioneaza in ziua de astazi?
  • Afacerea mea stagneaza? Pozitia mea in piata a scazut ?
  • Imi doresc sa construiesc o campanie de valoare si mai apoi sa renunt (sa o vand)?

Trebuie sa aveti un plan si mereu trebuie sa va provocati pentru a va dezvolta.

Fiti obsedat de cifele din afacerea Dvs. Acele companii care sunt obsedate de numere au cea mai mare sansa de a ajunge in top si a avea succes. Rezervati-va timp pentru a privi fiecare posibila referinta, incluzand, dar cu siguranta nu limitand, venitul pe utilizare, media timpului de inchiriere, rezervarile facute si castigurile. Sa stiti ce ati facut luna trecuta pe timpul acesta, anul trecut pe timpul acesta, acum 3 ani pe timpul acesta.

Trebuie sa cunoasteti flota de rent a car si clientii.

Nu lasati ofertele sa va conduca decizia. In schimb, lasati clientii sa va dicteze flota. Vor fi clientii multumiti daca vor utiliza masini second hand de 50-60000 de km care arata bine si functioneaza la fel de bine ? Incercati si asta.

Tineti cont de costurile flotei, altfel afacerea va da faliment. Este cea mai buna oportunitate de a face bani si cea mai riscanta. De asemenea, trebuie sa aveti un plan pe 12 luni pentru flota care este adaptata in mode constant pentru urmatoarele 12 luni. Schimbati-l pentru a indeplini cererile unei piete de inchirieri auto in continua evolutie, la fel ca si industria turismului, climatul economic si piata pieselor de schimb.

Nu neglijati vanzarile si marketingul!

Fara vanzari si marketing, sunteti doar o alta companie de inchirieri auto din piata. Definiti clar ceea ce face ca afacerea dumneavoastra sa fie unica. Acesta este lucrul pe care doar dumneavoastra il oferiti, si trebuie sa ii faceti pe clientii dumneavoastra constienti de acest lucru. Caracteristicile unice ale afacerii dumneavoastra ofera oportunitati de a atrage clientii si de a-i face pe acestia sa plateasca mai mult.

Cautati aliante in marketing.

Daca aveti langa dumneavoastra un hotel imens, propuneti-i o intelegere. Recomandati clientilor dumneavoastra hotelul vecin si cereti-le reprezentantilor hotelului sa faca acelasi lucru pentru firma dumneavoastra. Creati o brosura impreuna care vorbeste despre aceasta alianta dintre firma dumneavoastra si hotelul alaturat, sau puneti un telefon in hotel care suna direct la locatia afacerii dumneavoastra. Fiti agentia de inchirieri de masini a centrului local de conventii.

Optimizati profitabilitatea.

Cat de mult va valora afacerea dumneavoastra  de rent a car cand decideti sa o vindeti? La finalul zilei, veti vinde valoarea brandului. Exista o valoare intrinseca intr-un brand cand vine vorba despre clienti adevarati si venituri reale. Mereu va fi cineva care vede valoarea pe care dumneavoastra nu o vedeti in aceasta afacere.

Identificati care sunt cei mai buni angajati si platiti-i bine.

Acestia vor plati pentru ei de cateva ori mai mult decat salariul primit. Valoarea unui angajat exceptional este critica pentru venituri mari. Plata medie pentru un agent de inchirieri auto este intre 5 si 10 Euro pe ora. Amintiti-va ca acesti agenti inchiriaza automobile de  10-15 Euro/zi strainilor.

Furnizati o prezentare completa a clientilor.

Clientul ar trebui sa cunoasca orice aspect special sau unic cu privire la contractul dumneavoastra de inchiriere. Sanctiunile ar trebui sa fie clare pentru client. La finalul zilei, este cuvantul firmei de rent a car impotriva cuvantului clientului.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *