Cum sa incepi un blog despre mancare

Spread the love

Te pasioneaza mancarea de orice fel si vrei sa incepi un blog? Sau ai auzit ca blogurile culinare obtin trafic bun si vrei sa incerci si tu? Pentru a incepe un blog culinar ai nevoie de cateva elemente de baza.

Sursele de informatii

Pentru ca nu inventezi retetele de la zero, ai nevoie de surse de informati, care pot fi: mama, bunica, matusa, alte bloguri culinare, site-uri cu retete, carti de retete, reviste, etc. Situatia ideala pentru a scrie un astfel de blog este sa-ti placa efectiv sa gatesti si sa incerci retetele inainte de al posta pentru cititorii tai, pentru ca pot sa apara surprize.

Nume

Trebuie bineinteles ca alegi un nume. Poti opta pentru un nume care sa foloseasca termeni precum retete, gatit, bucatarie dar poti in acelasi timp sa legi sa-ti folosesti numele propriu sau orice alt cuvant scurt, usor de pronuntat si de scris si cu potential de a deveni un brand.

Platforma

Urmatorul pas este bineinteles sa iti alegi o platforma web pe care sa-ti creezi blogul. Sunt foarte multe pe piata alege cu atentie pentru ca o data creat este destul de dificil de mutat. Unele platforme gen uCoz ofera o modalitate foarte simpla de mutare a blogului, in timp ce cu alte platforme operatia poate deveni destul de complicata.

Hosting si Design

In functie de platforma pentru care optezi, poti avea hosting inclus gratuita sau pentru o suma modica, sa poti fi nevoit sa achizitionezi gazduirea separat. Consulta feedbackurile si forum-urile de profil de pe net inainte de a te decide asupra hosting-ului si alege un furnizor destul de cunoscut incat sa stii la ce sa te astepti.

Daca nu ai cunostinte de design sau marketing, cauta pe net cele mai tari bloguri culinare romanesti si straine si inspira-te din designul lor. Vezi ce culori folosesc preponderent, cum sunt organizate. Vei gasi cu siguranta o combinatie de elemente care sa-ti placa pentru blogul tau.

Poze

In domeniul culina imaginile au un rol aparte si pozele trebuie facute cu ceva cunostinte de baza si multa atentie. Daca crezi ca e suficient sa ai un aparat foto si o farfurie cu ultima reteta pregatita, te inseli. Cauta informatii pe Internet despre fotografia culinara, trucuri si compozitie. Te vor ajuta foarte mult sa dai valoare pozelor tale si implicit si articolelor de pe blog.

Social Media

Evita sa creezi o insula exotica pe cre nu o viziteaza nimeni pentru ca nu stie de ea. Foloseste retelele sociale pentru a-ti promova blogul: Facebook, Twitter, Pinterest, Intagram, etc. Comenteaza pe alte bloguri culinare, scrie articole guest. Comunicarea in social media te ajuta sa obtii vizibilitate si in acelasi timp sa fii la curent cu ce mai face concurenta.

Stii niste retete fenomenale dar inca nu ai avut curajul sau timpul sa incepi un blog culinar. Niciodata nu e prea tarziu. Fa-ti un blog si da la share.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *