Care este cel mai bun model de plase de insecte?

Spread the love

Plasele de insecte au devenit intr-un timp relativ scurt un accesoriu nelipsit al oricaror ferestre. Utilitatea acestora nu poate fi pusa la indoiala, oferind beneficii multiple pentru posesori. Principalul scop al plaselor de insecte este bineinteles sa tina insectele nesuferite, precum mustele, tantarii, viespiile sau paianjenii la distanta, dar si alte mici animale precum pasarile si altele. Dar avantajele nu se opresc aici, plasele de insecte fiind utile in cresterea intimitatii, acestea permitand vederea in exterior dar iti pastreaza locuinta ferita de priviri indiscrete din afara. Plasele de insecte sunt de asemenea utile in prevenirea poluarii casei cu praf sau alti contaminanti ai aerului.

Dar cum hotaram ce plasa de insecte este cea potrivita casei noastre? In primul rand trebuie sa cunoastem care sunt tipurile de plase de insecte exista si care sunt avantajele si dezavanatjele fiecaruia.

Plase de insecte fixe

Acestea sunt poate cel mai raspandit model de plase de insecte. De obicei costurile unei astfel de plase este mai redus decat in cazul altor tipuri. Ele pot fi usor de instalat iar inchiderea se poate face prin carlige sau inchizatoare cu magneti. Sunt ideale pentru utilizarea la usile exterioare de acces. Totusi acest model are si cateva dezavantaje. Ele nu pot fi folosite in zonele in care spatiul este limitat, avand nevoie de loc suficient pentru deschidere. Nu sunt recomandate nici in cazul zonelor cu vanturi puternice, in cazul in care este uitata deschisa spre exterior vantul o poate rupe.

Plase de insecte rulou

Plasele tip rulou se pot deschide atat pe verticala cat si pe orizontala. Sistemul de deschidere vertical este utilizat in general la ferestre. Spre deosebire de plasele fixe acest tip de plase nu necesita un spatiu de deschidere. Plasele de insecte de calitate sunt dotate cu sisteme cu arc pentru o deschidere semiautomata si cu un sistem de franare pentru a rula fara zgomot. Plasele cu deschidere orizontala sunt ideale pentru usile exterioare glisante. Acest tip de plase nu necesita un sistem de inchidere dar, la cerere, se poate opta pentru inchidere cu carlige sau magneti.

Plase de insecte plisse

Acest model de plase de insecte este cel mai modern. Plasele de insecte plisse pot fi introduse cu usurinta in spatii mici, deci sunt ideale pentru zonele cu spatiu limitat. Pot fi facute cu deschidere dubla, de la stanga la dreapta si invers. In general au doua ghidaje insa pot fi facute doar cu ghidaj superior. Modelul de plase de insecte plisse poate acoperi deschizaturi foarte largi, fiind disponibil in dublu canat, ceea ce il face ideal in cazul usilor glisante de mari dimensiuni. Sistemele pot avea role retractabile, rezistente la vant, pentru zonele in care vanturile puternice reprezinta o problema.

Plase de insecte glisante

Plasele de insecte glisante combina o utilizare eficienta a spatiului cu un pret accesibil. In general este indicat sa fie folosite la usile mari dar si la ferestrele mari. In acest scop plasa de insecte glisanta poate fi facuta pe comanda cu pana la 4 canate.

In concluzie, pentru fiecare usa sau fereastra exista o plasa de insecte potrivita. Pentru a face insa alegerea cea mai adecvata este recomandat sa va sfatuiti cu un specialist si montarea sa fie facuta tot de acesta. Astfel va veti asigura o protectie a casei pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *