Cum sa ingrijiti gresia si faianta?

Spread the love

Locuinta, casa, apartamentul. Sunt lucrurile care ne privesc cel mai mult, pentru ca acolo spunem ca suntem acasa. Iar curatenia si confortul sunt esentiale pentru un ambient placut si relaxant.

Gresia si faianta sunt produse care ne asigura confortul prin mai multe avantaje: protejeaza bine si de durata, sunt estetice, au culori frumoase si calitate buna. De aceea intretinerea lor este foarte importanta.

In primul rând trebuie sa stim ca exista gresie si faianta ieftina sau scumpa. Depinde de buzunar. Dar e bine de clarificat ca, de multe ori, gresia ieftina este vânduta ca produs scump. E de preferat ca gresia si faianta de calitate sa fie achizitionata de la un vanzator direct, care produce, iar pretul va fi direct de la fabrica, nu prin alti intermediari sau revânzatori. Un astfel de vanzator, pe langa garantia pretului cel mai bun, ofera si alte avantaje: distributie rapida, informatii despre montaj adecvat, accesoriile si consumabilele necesare.

In intretinerea gresiei si a faiantei trebuie tinut cont de adezivul folosit, mai ales in functie de tipul de placa. Placile pot fi absorbante sau neabsorbante, iar adezivii placile absorbante pot fi folositi si pentru placile neabsorbante, dar invers nu. In actiunea de montaj, mâna de lucru buna conteaza mult, chiar si anumite defecte pot fi reglate in acest moment.

Pentru aspect si protejare, chituirea da forma finala a montajului si poate regla din defecte. Curatarea placilor se va face in functie de caracteristicile acestora. Metoda sau produsul de curatat se alege conform tipului de placa: de exemplu, o gresie Levigato slefuita, care are pori deschisi se foloseste un produs anti-pata (la fel si la marmura, care are porii deschisi). Pentru curatenia generala se poate folosi un produs special (Kerakoll Delta Plus) impotriva murdariei, chiar si a curatarii urmelor de chit sau adeziv.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *