Indicatori ca televizorul Dvs are nevoie de ajutor profesionist

Spread the love

Daca televizorul dumneavoastra nu functioneaza corect, mai sunt cateva lucruri de luat in considerare inainte de a renunta la el. In general, veti avea cateva semne de avertizare ca lucrurile nu stau exact in regula.

Desigur, uneori, televizorul nu poate fi reparat, si va trebui sa-l inlocuiti. Daca ecranul este spart sau televizorul nu porneste indiferent de ceea ce faceti (sau daca sunetul nu mai functioneaza complet), este timpul sa cumparati unul nou.

Dar, inainte de a ajunge la asta, sa vorbim despre grija acordata televizorului. Daca incepeti sa banuiti ca ceva nu este in regula si incepeti sa observati imperfectiuni mici la televizoarele smart sau la cele 4K, televizorul dumneavoastra ar putea avea nevoie de reparatii – aceste mici defecte pot deveni rapid o sursa de distragere si chiar va pot impiedica sa va bucurati de continutul preferat. In continuare, site-ul reparatii-televizoare va prezinta cateva din aceste semne:

Pixeli morti

Putine lucruri sunt la fel de descurajante ca un pixel mort in mijlocul ecranului. Indiferent daca aceste puncte sunt negre sau verzi, acestea sunt incredibil de incomode. Cu toate acestea, inainte de a trece la cea mai rea concluzie, va recomandam sa va asigurati ca este intr-adevar un pixel mort, nu unul blocat.

Diferenta este ca pixelii blocati apar de obicei din cauza unei probleme cu un tranzistor; au adesea culori diferite si sunt, de obicei, pur si simplu deplasati. Daca este vorba de un pixel mort, atunci televizorul ar trebui trimis la reparatii, deoarece, din pacate, problema este dificil de rezolvat.

De asemenea, va recomandam sa verificati daca problema este, intr-adevar, la ecran. Ati fi surprins de cat de des o bucata mica de murdarie sau praf poate arata ca un pixel mort, deci curatati ecranul inainte de a presupune ca aveti de-a face cu o mare problema. Apoi utilizati ecranul pentru a incerca jocuri sau pentru a-l conecta la computer; daca pixelul dispare pe un anumit suport, atunci problema ar putea fi conexiunea.

Distorsionarea culorii

Daca culorile de pe ecran apar distorsionate, este posibil ca televizorul dumneavoastra sa nu functioneze corect. In mod clasic, aceasta problema tinde sa apara treptat, ceea ce inseamna ca este posibil sa nu observati nicio diferenta la inceput. Acest lucru se datoreaza factorului comun ca o culoare tinde sa se stearga in timp; prin urmare, nu se produc schimbari evidente peste noapte.

Culorile fantoma sunt, de asemenea, o problema; daca exista pete de culori stralucitoare in zone care ar trebui sa fie complet albe, puteti fi destul de sigur ca exista o problema. Distorsiunea culorii este relativ simplu de corectat, asa ca nu disperati! Contactati un profesionist de la un service depanare TV pentru sfaturi.

Bare si linii

Daca ecranul incepe sa afiseze bare si linii, acest lucru tinde sa indice ca exista o problema cu un conector. Asta se poate intampla atunci cand ceva magnetic a fost plasat in apropierea televizorului si, la randul sau, ar putea deranja imaginea destul de tare, provocand chiar si potential de-magnetizarea ecranului.

Problema se poate datora si cablurilor care s-au slabit in interiorul ecranului, ceea ce este o solutie usoara, desi poate necesita un profesionist, deoarece interiorul televizorului se poate deschide.

Liniile sau barele ruleaza de obicei pe orizontal, deci aceasta problema ar putea fi de fapt usor de observat, mai ales daca se intampla brusc.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *