La ce sa fiti atent cand cumparati o masina la mana a doua

Spread the love

Inspectati masina cu atentie la lumina zilei si vreme buna

Ploaia pe vopsea poate ascunde o multitudine de pacate, la fel ca lampile stradale sau lumina lanternelor, asa ca incercati sa priviti masinile pe vreme buna si cu siguranta inspectati-le la lumina zilei. Faceti-va timp pentru a privi fiecare panou si toate suprafetele ornamentale din interior. Masinile mai vechi vor avea zgarieturi ciudate, asa ca mai important va fi sa va asigurati ca toate aparatele si accesoriile functioneaza. Geamurile electrice se deschid cu aceeasi viteza si aerul conditionat sufla rece?

Faceti un test de condus amanuntit

Este esential sa va asigurati ca masina se conduce si se manevreaza corect si ca functioneaza asa cum v-ati astepta. Masina porneste usor? Exista sunete neobisnuite de la motor sau frane? Directia trage intr-o parte? Din evacuare iese fum indicator? Nu uitati sa va asigurati ca masina are RCA inainte de a porni intr-un test drive, va aminteste echipa unei firme care ofera servicii de inmatriculari auto si radieri Bistrita.

Este totul acolo?

Verificati sub podeaua portbagajului pentru a vedea daca roata de rezerva si/sau trusa de reparatii sunt la locul lor, cricul si sculele originale, plus piulitele de blocare a rotilor din aliaj. Verificati, de asemenea, torpedoul pentru manualul vehiculului si intrebati proprietarul daca sunt prezente chei de rezerva. Unele masini vor avea nevoie si de discuri de navigatie prin satelit sau carduri SD. Daca lipseste oricare dintre acestea, ar putea cauza durere semnificativa – si toate sunt costisitoare de inlocuit.

Finalizarea intelegerii

Cand ati convenit asupra unui pret si intentionati sa cumparati o masina, asigurati-va ca toti termenii sunt conveniti in scris, cu o chitanta pe care ambele parti o pot semna si pastra o copie. Ar trebui sa arate detaliile vehiculului, pretul si conditiile de vanzare, precum si numele si adresa vanzatorului si cumparatorului.

Plata pentru masina

Daca cumparati printr-un dealer reputat, nu ar trebui sa existe ingrijorari aici, dar merita sa repetati sfatul evident despre plata unei masini intr-o vanzare privata. Aveti grija sa luati sume mari de bani pentru a plati o masina. Daca este posibil, utilizati un transfer de bani. Nu duceti niciodata numerar la un loc de intalnire care nu este adresa de domiciliu a vanzatorului.

Capcane la cumpararea de masini second hand: lucruri la care trebuie sa fiti atenti

www.inmatriculariauto.net v-a oferit mai sus sfaturi de baza despre cum sa cumparati o masina uzata, dar, din pacate, nu fiecare vanzator este complet deasupra bordului si nu fiecare masina este asa cum pare. Ghidul de mai jos este conceput pentru a va ajuta sa evitati capcanele si inselatoriile de cumparare de masini second hand care va pot lasa din buzunar.

Acestea sunt unele dintre cele mai defavorabile scenarii care pot prinde cumparatori nepregatiti pe piata auto la mana a doua, dar cu grija riscurile pot fi evitate:

  • Cronometrare – Aceasta este practica de denaturare a kilometrajului unei masini uzate prin modificarea contorului de parcurs de pe tabloul de bord. Se face pur si simplu pentru a ascunde kilometrajul real al unui vehicul spre a creste valoarea acestuia pe piata de masini second hand.
  • Clonarea – Aceasta implica montarea unei masini cu placute de inmatriculare copiate dintr-un vehicul identic, de obicei fie pentru a ascunde faptul ca o masina este furata, fie pentru ca infractorii sa poata acumula amenzi pentru depasirea vitezei si amenzi de parcare in numele altui proprietar.
  • Taiere si inchidere – Acestea sunt masini care au fost sudate impreuna din ramasitele a doua (sau mai multe!) masini de acelasi tip avariate in urma accidentului si prezentate cumparatorilor ca o masina originala – nedeteriorata.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *