Apicultura pentru incepatori pas cu pas

Spread the love

Daca sunteti incepator in apicultura, s-ar putea sa nu stiti de unde sa incepeti. Daca doriti sa cresteti albinele, acest ghid va va arata cum, pas cu pas, de la comandarea albinelor si alegerea stupului pana la pregatirea tuturor lucrurilor pentru sosirea lor.

Cumparati albinele

S-ar putea sa vi se para ciudat sa comandati albinele inainte de a obtine toate celelalte lucruri pentru apicultura, dar este important, deoarece majoritatea locurilor nu au albine de vanzare pana cand primavara nu este in plina desfasurare. Ianuarie este momentul potrivit pentru a comanda albinele prin transport sau lunile aprilie sau mai pentru a le ridica.

Asociatiile apicole locale sunt un loc minunat pentru a incepe sa cereti albine in jur. Si veti dori sa decideti daca pachetul de albine, nucleu, prinderea unui roi sau cumpararea unui stup deja inceput este alegerea potrivita pentru dumneavoastra – fiecare are avantajele si dezavantajele sale – concluzioneaza www.magazin-apicol.ro.

Alegeti-va sistemul de stupi

Doua sisteme principale sunt utilizate in apicultura. Unul se numeste stup Langstroth si este compus din cutii care sunt stivuite una peste alta, fiecare continand cadre in care albinele isi construiesc fagurii si stocheaza miere. Trageti cutiile ca pe niste sertare pentru a avea acces albinele, recoltati miere si efectuati sarcini de intretinere. Puteti adauga cutii pe verticala daca stupul are nevoie de mai mult spatiu.

Celalalt tip este un stup de tip bara de sus, unde cadrele albinelor sunt dispuse orizontal, nu vertical. Albinele fac faguri fara fundatii in acest sistem. Fiecare bara care contine faguri si miere este scoasa din stup din partea de sus.

Inainte de a vizita un magazin apicultura va trebui sa alegeti ce sistem este potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Majoritatea apicultorilor folosesc un stup Langstroth.

Adunati instrumente apicole

Pastrarea albinelor necesita o investitie anticipata in provizii. Odata ce ati decis tipul de stup, va trebui sa-l achizitionati, dar veti avea nevoie si de cateva instrumente pentru albine, niste imbracaminte de protectie si provizii de hranire. Puteti, de asemenea, sa aflati informatii despre albine citind cateva carti de apicultura pentru incepatori.

Introducerea albinelelor in stup

Acum vine partea distractiva! Albinele dumneavoastra au sosit si a venit timpul sa montati stupul si sa le asezati. Trebuie sa introduceti albinele in siguranta si confort in noua lor casa. Apoi, asezati-va si lasati-le sa se aseze in timp ce observati intrarile si iesirile. Atat de distractiv!

Pastrati-va albinele sanatoase si fericite

Luna de luna, sezon de sezon, albinele au nevoie de ingrijire continua. Dar nu necesita o investitie uriasa de timp. Trebuie sa le verificati oarecum frecvent, dar observarea este un procent bun din ceea ce veti face pentru a va pastra albinele fericite. Doar vizionarea activitatii stupului poate fi relaxanta si informativa. Puteti organiza sarcini apicole in functie de sezon, de la aducerea albinelor in primavara si recoltarea mierii pana la pregatirea stupului pentru iarna.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *