De ce are toata lumea nevoie de suplimente nutritive?

Spread the love

Printre multele motive pentru care avem nevoie de suplimente nutritive regasim:

Epuizarea solului a redus continutul de nutrienti din alimentele noastre. In cele mai multe zone ale lumii, terenul a fost supra-chimizat si supra-pasunat. In cea mai mare parte a lumii, ingrasamintele si alte produse bogate in minerale nu sunt puse inapoi in cantitati suficiente pe terenul agricol. Acest lucru a epuizat calitatea solului, saracindu-l in microelemente si alti nutrienti. In multe alte domenii, solul este doar unul de calitate inferioara si este dificil ca acum sa se imbunatateasca. Acest lucru produce alimente, insa care sunt de o calitate nutritiva scazuta, fiind sarace in multe minerale, in special, dar, de asemenea, au si cantitati scazute de vitamine si sute de alte elemente nutritive gasite in mod obisnuit in produsele alimentare traditionale, conform http://moovieguru.blogspot.com.

Ingrasamintele moderne nu furnizeaza suficiente oligoelemente. Acum o suta de ani, gunoiul de grajd a fost utilizat pe scara larga ca ingrasamant pentru fertilizat solul. Astazi, ingrasamintele de tip superfosfat au inlocuit in mare parte ingrasamintele traditionale, naturale. Acestea contin in principal azot, potasiu si fosfor, insa sunt deficitare in celelalte oligoelemente. Acest lucru este tragic, dar adevarat. Culturile noastre sunt mai mult ca o persoana care foloseste steroizi – stimulate, dar nu la fel de puternica si de sanatoasa ca o persoana care trage la coasa, de exemplu.

Superfosfatii de multe ori actioneaza mai mult ca stimulatori de crestere. Acest lucru a contribuit in mare masura la epuizarea mineralelor din sol si din recolta. Aceasta include alimentele cultivate ecologic, desi in acest caz rezultatul este mult mai bun.

Utilizarea moderna a pesticidelor chimice si erbicide peste tot in lume fac alimentele oarecum toxice, si deterioreaza solul prin distrugerea multor microorganisme. Ambele reduc, de asemenea recolta culturilor alimentare. Microorganismele din sol sunt necesare pentru a face minerale si alti nutrienti disponibili plantelor. Atunci cand acestea sunt afectate de un erbicid cu actiune sistemica, ca si de sute de alte pesticide toxice, insecticide si alte substante chimice puse pe culturi, microorganismele din sol nu mai functioneaza la fel de bine, si continutul de nutrienti al produselor alimentare devine mai mic.

De asemenea, corpurile noastre au nevoie de suplimente nutritive pentru a procesa reziduurile de pesticide care raman in interiorul alimentelor, astfel incat cantitatea de pesticide pe care trebuie sa le consumam zilnic reduce, de asemenea, nivelul nostru de nutritie in fiecare zi. Multe pesticide sunt substante chimice mortale acestea intoxicand grav sistemul uman. Unele dintre ele contin plumb, arsenic si alte metale toxice care se acumuleaza lent in organism.

Legile permit in prezent ca namolurile de canalizare si chiar namoluri de la scurgeri din fabrica sa fie vandute ca ingrasamant, insa acesta contine cantitati semnificative de metale toxice. Acestea se adauga foarte mult la povara de metale toxice si necesita ca noi sa luam nutrienti suplimentari pentru a ajuta ca sa le eliminam din organism.

Author: Editoru'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *